Suroviny

200g šošovica hnedá
200g cibuľa
200ml smotana na varenie
100g slivky sušené
2PL múka hladká
2PL masť bravčová
2ks list bobkový
podľa chuti korenie nové celé
podľa chuti soľ

Postup :

  1. Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do vody, potom vodu zlejeme a šošovicu uvaríme do polo mäkka asi v litri čerstvej vody spolu s bobkovým listom. Pridáme sušené slivky a povaríme so šošovicou do mäkka.
  2. Na tuku osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme studenou vodou, premiešame a prilejeme do hrnca k mäkkej šošovici. Dochutíme soľou a korením. Chvíľku povaríme za stáleho miešania a zjemníme smotanou.
  3. Polievka je sladká od sliviek a cibule, takže ak má niekto rád na kyslo, môže si ju dochutiť octom. Ten však pred vyliatím do polievky rozrieďte trochou vody, aby sa polievka nezrazila.
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnySpät do obchode