Vianočná kapustnica

Na prípravu vianočnej kapustnice budete potrebovať:
1 kg kyslej kapusty
3 druhy domácich klobás
   vrchovatá polievková lyžica bravčovej masti
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica sladkej mletej papriky
   hrnček sušených hríbov, dopredu   namočených.
3 lyžice hladkej múky
7 ks sušených sliviek
   soľ a čerstvo mleté čierne korenie
   bobkový list
   pár guľôčok nového korenia

Na dochutenie doporučujeme lyžicu kyslej smotany.

Varíme takto:

Kyslú kapustu sceďte. Šťavu z nej si odložte bokom. Kapustu môžete nožom nasekať na menšie kusy. V prípade, že je príliš kyslá môžete ju tiež premyť pod studenou vodou, ale nie veľmi, aby nestratila chuť a kyslosť. Kapustu zalejte vodou, pridajte celé klobásy, huby aj s vodou, vktorej boli namočené, bobkový list a nové korenie, osoľte a okoreňte a dajte variť asi na 30 minút.

V menšom hrnci na masti do sklovita usmažte cibuľu. Pridajte cesnak, mletú červenú papriku, zasypte hladkou múkou, chvíľu posmažte a zalejte vodou. Vznikne vám príjemne voňajúca zápražka. Dochuťte soľou a korením. Zápražku pridajte ku kapuste. V prípade potreby dolejte vodou, nezabudnite ochutnávať a prípadne aj dosoliť. Pridajte slivky, vyberte celé klobásy, narežte na kolieska a vráťte späť do polievky.
Smotanu pridajte až do naservírovanáho taniera. 

0
    0
    Košík
    Košík je prázdnySpät do obchode