Bazalkové pesto 500g – Bez Alergénov
Čo potrebujem
150g bazalka čerstvá
300g olivový olej
1g čierne mlt. korenie
4g soľ himalájska
1g cesnak sušený
1g kurkuma
1g rasca mlt.
1 ČL ocot (jablčný, ume)
Náčinie
- mixér (tyčový mixér)
- nádoba na mixovanie (v prípade týčového miexéru)
- stierka
- nádoby na uskladnenie – sklené poháre
Fotografie
Video
Ako to vytvorím
- do mixéru nalejeme olivový olej
- vložíme odstonkovanú (iba listy) bazalku
- pridáme soľ, koreniny a ocot
- 1 minútu mixujeme na najvyšších otáčkach
- zdegustujeme – prípadne dochutíme
- hotové pesto uskladníme v sklenených pohároch v chladničke
Rady (grify) – iné
Pripravené pesto je bez ALERGÉNOV.
Na prípravu pesta používame len bazalkové listy, pretože stonka je horká a zmení sa aj chuť pesta.
V chladničke vydrží až 7 dní, ak ho nekontaminujete inými potravinami. (Jednoduchý príklad kontaminácie – opečenou hriankou, priamo z pohára, naberieme pesto. Pesto je kontaminované omrvinkami z hrianky a nastáva proces kvasenia.)
Potrebujete ?
Ingrediencie
Bazalka
Charakteristika : Bazalka pravá je jednoročná kríčkovitá bylina rastúca do výšky 20 až 40 cm stonka býva jednoduchá...